Vennbahn Blog

Omleiding door werkzaamheden aan Vennbahn!

Update werkzaamheden Vennbahn 8 juli:

gasten van La Petite Roer hebben vorige week de Vennbahn gefietst en ze hebben ons laten weten dat asfalteringswerkzaamheden van het fietspad klaar zijn. Er wordt nog wel gewerkt aan de oversteekplaatsen en aan de bermen (ophogen), maar er kan gewoon op de Vennbahn gefietst worden. Dat is goed nieuws!

 

UPDATE werkzaamheden Vennbahn van 7 juni:

van ervaringsdeskundigen hebben we gehoord dat de werkzaamheden nog (lang) niet klaar zijn, maar dat er wel te fietsen valt op het gewone tracée, alleen waar daadwerkelijk gewerkt wordt moet je even afstappen. Maar dat heeft u niet van ons ;-)

 

Van 1 maart tot 30 juni zullen er onder andere asfalteringswerkzaamheden plaatsvinden aan de Vennbahn. Dit betekent dat u een gedeelte niet kunt fietsen, er is wel een omleidingsroute aangegeven. Het gaat om het gedeeltel vanaf Waimes tot aan Sankt Vith. De omleiding loopt van de rotonde St.Vith/Aachener Straße respectievelijk Weismes/Steinbach door de dorpjes Hünningen, Born, Montenau (aansluiting) en Ondenval. Aan de versperringen wordt het traject van de omleiding op grote infoborden afgebeeld.

http://www.vennbahn.eu/cms/wp-content/uploads/2016/02/Karte_Umleitung_SV_Waimes_web.jpg

De dooi is ingezet

Hoewel er nog wel sneeuw ligt en er vandaag ook nog gelanglauft kon worden, is de temperatuur in Sourbrodt / de Hoge Venen flink opgelopen, dus vanaf zondag 24 januari zal het helemaal afgelopen zijn met de wintersport. Voor maandag wordt een maximum van 9 graden voorspeld. Wel met een zonnetje erbij gelukkig!

Winter!

Langlaufen in SourbrodtDe winter is eindelijk gekomen in Hoog België, zoals het plateau van de Hoge Venen wel wordt genoemd. Er ligt een mooie sneeuwlaag van zo'n 40 centimeter en alle loipes en alpineskihellingen in de omgeving zijn geopend!

Voor de meeste geen prettig fietsweer, maar op de Vennbahn kan ook gelanglauft worden...

Fietsroute van het jaar (2014)

In 2014 is de Vennbahn uitgeroepen tot Europese lange afstandsfietsroute van het jaar.